Bli med på junior bryggefiske 25 mai

Ivrige fiskere langs kaien ved akvariet fikk mye og variert å putte i bøttene


For tredje gang arrangeres «MiniKnurren» – et uformelt fiskearrangement for de yngre (ingen øvre aldersgrenser).
Det er Drøbak akvarium som står som arrangør i samarbeid med Knurren sjøfiskeklubb som bistår med tips og praktisk gjennomføring av opplegget.
Deltagelse koster 100,- hvor inntektene går uavkortet til Drøbak Akvariet.
Deltageravgiften dekker lån av fiskeutstyr dersom man ikke har eget, lån av livvest (begrenset antall), assistanse fra «Knurren Fisketeam», agn og iskrem.
Arrangementet foregår bak Akvariet og vi fisker fra bryggen bak akvariet. Vi fisker etter arter som man kan forvente å fange nært land, i sportsfiskeverden heter denne formen LRF = Light rock fishing. Vi fisker med lett utstyr og små kroker som agnes med reker og makrell, snegler er også et godt agn. Man kan fiske på bunnen, nært bunn og litt opp i vannet. På denne måten kan man fange en stor variasjon av fiskearter. Vi ser at barn som har deltatt virkelig har kost seg denne dagen med mye fangst, samvær og is. For mange er dette første gangen de er i kontakt med levende fisk, det vil være flere fra et aktivt sportsfiskemiljø som vil bistå på brygga med hjelp, tips og gode råd.
Vi har fokus på at vi skal behandle fisken skånsomt og med respekt, dette er dyr som alltid må behandles pent. Det blir satt ut bøtter som fisken kan «landes» i og vi hjelper med å ta ut kroken. Vi fyller opp et utendørs akvariet hvor fisken oppbevares slik at alle kan se hva som er fisket. På slutten av dagen settes enten fisken ut igjen, eller brukes som utstillingsfisk i akvariet. En liten andel klarer seg ikke, disse går ikke til spille, men benyttes som for i akvariet.

Dette trenger du å vite
Dato: 25 mai 2019
Klokkeslett : kl 13-16
Lokalitet: bak Drøbak Akvarium.
Pris: 100,- pr barn. Barn under 4 år er gratis.
Vipps kode: 22023
Utstyr: vi har til utlån, ta gjerne med eget.
Sikkerhet: barn under 10 år må være i følge av en foreldre eller voksen. Vi har noen redningsvester, men ta gjerne med egen slik at du slipper å vente på vest.
Alder: alle aldre, store og små, unge og gamle.
Gjengangere: er velkomne tilbake.

Hilsen: Klaus og SFK Knurren.